Onko talon salaojitus kunnossa?

Salaojitus ja salaojaremontti Uudellamaalla

Puuttuko talostasi salaojitus? Onko salaojaremontti sinulle ajankohtaista? Etenkin monissa vanhemmissa taloissa salaojitus puuttuu tai ei ole enää toimiva. Me toteutamme salaojaremontit ammattitaitoisesti ja pitkällä kokemuksella.

Mistä tiedän onko talon salaojitus kunnossa?

Nämä keinot auttavat sinua selvittämään, onko talosi salaojitus kunnossa:

 • Voit avata tarkistuskalveen ja katsoa. kulkeeko siellä vettä.
 • Näkyykö jossain purkuputken pää? Jos näkyy, tarkista, tuleeko sieltä vettä purkuojaan tai kaivoon?
 • Voit kaivaa talon sokkelin viereen niin syvän kuopan, että saat selville, onko salaojitusta tehty. Mikäli on, tarkista, kulkeeko siellä vesi.
 • Voit soittaa paikalle ammattilaisen ja teettää koekaivauksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!


Salaojaremontti ja salaojitus ammattilaisen tekemänä meidän kauttamme. Kaivuualue rakennuksen reunalta.

Mitä eri vaiheita salaojaremontti pitää sisällään?

Salaojaremontti on monivaiheinen prosessi. Alla on lueteltuna erilaiset työvaiheet, jotka kuuluvat huolella tehtyyn salaojaremonttiin:

 • kivetysten ja terassien purku
 • sokkelin vierustan aukikaivuut
 • salaojitusputkien asennus
 • tarkastuskaivojen asennus
 • patolevyjen asennus
 • hulevesijärjestelmän asennus
 • eristyksen asennus
 • mahdollisen pumppaamon asennus
 • kaivannon täyttö uudella sepelillä
 • kaivuu jälkien korjaus sovitulla tavalla
 • mahdollisesti kivetysten ja terassien uudelleen asennus.
Kuvassa näkyy keskeneräinen sokkelin esiinkaivuu. Me Marteliuksella toteutamme salaojaremontit ammattitaitoisesti.

Meiltä salaojaremontti ammattitaidolla

Meillä on salaojituksista ja salaojaremonteista pitkä kokemus. Hoidamme ne pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla. Pidämme kiinni sanomastamme: saavumme paikalle silloin, kun on sovittu ja hoidamme urakan kerralla loppuun niin, että lopputulos on laadukas ja kestävä. Me emme jätä urakkaa kesken, vaan voit luottaa siihen, että saatamme kaikki projektimme loppuun saakka. Työt voidaan joutua keskeyttämään ainoastaan silloin, jos salaojaputkiston tieltä joudutaan vaikkapa louhimaan kalliota. Silloinkin homma jatkuu heti, kunhan louhinnat on tehty. Meidän kanssamme projektit toteutuvat mahdollisimman sujuvasti ja ripeästi.

Salaojaremontti laadukkailla tuotteilla

Salaojaremontin onnistumisen ja kestävän lopputuloksen kannalt on tärkeää käyttää hyviä ja standardit täyttäviä tuotteita. Me käytämme projekteissamme pääasiassa Meltexin putkia ja patolevyjä sekä Styroxia. Hiekat ja sorat haemme Rudukselta ja multana käytämme Kekkilän nurmikko- tai istutusmultaa.

Hyvillä tuotteilla turvataan onnistunut lopputulos ja mahdollisimman pitkäkestoinen salaojitus talonne ympärille. Lisäksi on erittäin tärkeää, että kaivannot tehdään tarpeeksi syvälle eli sokkelin alapuolelle. Joskus kaivanto saattaa olla jopa metrien syvyinen. Joskus vesi joudutaan pumppaamaan, että saadaan varmistettua veden siirtyminen sadevesikaivoon. Silloin on asennettava kapasiteetiltaan sopivan kokoinen pumppaamo samalla kertaa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää palveluistamme!

Salaojitus, kuvassa menossa patolevyn viimeistely. Meiltä salaojaremontti ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella.
Talon valmistunut salaojitus. Meiltä salaojaremontti ammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella.

Onko pihasi muuten kunnossa?

Samalla, kun tehdään talon salaojitus kuntoon, kannattaa miettiä onko taloa ympäröivä piha kunnossa. Onko pihan kaadot oikeaan suuntaan eli poispäin talosta ja onko pihalla tarpeeksi sadeveden poisvieviä putkia. Myös tarkistuskaivot kannattaa aina asentaa.

Rakennustyön aikaiset suojaukset ovat varsinkin rivitalokohteissa erittäin tarpeelliset. Vaikkakin yleensä pyritään siihen, että kaivannot ovat auki mahdollisimman vähän aikaa. Varsinkin sadesäällä on tärkeää, ettei kaivantoon pääse vettä seisomaan.

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous salaojituksesta täytä yhteydenottolomake, lähetä sähköpostia info tai soita 0400 424 043/Kari Virtanen

Copyright © 2019 Martelius & Tytöt Oy

Ota yhteyttä