Tee pihan perustaminen yhdessä ammattilaisen kanssa

Pihan rakentaminen

Oletko rakentamassa uudiskohdetta tai saneeraamassa vanhaa? Oletko jo miettinyt millaisen pihan talosi ympärille rakennat? Pihan rakentaminen on helpointa tehdä silloin, kun uutta vasta rakennetaan tai jos vanhan talon ympärillä on vaikkapa tehty salaojitustöitä. Meiltä saat asiantuntevaa apua pihan rakentamiseen.

Miten pihan rakentaminen tulisi toteuttaa?

Hyvä piha syntyy hyvän suunnitelman pohjalta. Hyvä suunnitelma pihan perustamiseen on sellainen, jossa on otettu juuri teidän perheen tarpeet huomioon. Siinä on sellaiset istutusalueet, jollaisia juuri te haluatte hoitaa. Sen valaistus on suunniteltu teidän perheen tarpeiden mukaan. Ja siinä on niin paljon nurmialuetta, kuin te haluatte hoitaa.

Jos haluaa oikein helppohoitoisen pihan, koostuu se kivi- ja terassirakennelmista, sekä sellaisista perennaryhmistä, jotka kestävät aikaa. Joidenkin mielestä kaikkein helppohoitoisin piha on sellainen, jossa on vain nurmea, eikä mitään muuta hoidettavaa kasvillisuutta. Toisaalta kasvillisuus tuo pihaan syvyyttä ja vaihtelevia maisemia.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous »


Pihan rakentaminen ja laatoitukset ammattitaidolla Marteliukselta!

Millaiset ovat pihan rakentamisen työvaiheet?

  • ensin tarvitaan hyvä suunnitelma, joka sisältää valaistuksen
  • pohjatyöt ja pihan perustamisen kaivuutyöt tulee tehdä huolella, silloin piha ja kivetykset kestävät Suomen sääoloissa mahdollisimman hyvin
  • sadevesien oikea ohjautuminen tontilla on huomioitava
  • valaisinratkaisuiden kaapelointityöt ja valaisimien pystytys
  • oikeanlainen maa-aines joka paikkaan; istutusmultaa istutusalueisiin ja nurmikkomultaa nurmikon pohjaksi
  • kivetysten rakentaminen
  • terassien rakentaminen
  • aitojen rakentaminen
  • istutusalueiden kasvien istuttaminen
  • nurmikon kylvö tai siirtonurmen asentaminen.

Pihan rakentaminen käynnissä

Pihan perustaminen

Millaisia tuotteita me käytämme pihan perustamiseen?

Haluamme, että pihan rakentamisen jälkeen kasvu lähtee nopeasti vauhtiin. Siksi suosimme suomalaisia taimia aina kun mahdollista. Suomalaiset taimet kestävät paremmin sääolojamme ja on jalostettu meidän tarpeisiimme.

Mullan hankimme pääsääntöisesti Kekkilästä. Heillä jokaisesta erästä otetaan näytteet ja multa on mahdollisimman rikkaruohovapaata. Tärkeää on valita oikea multa oikeaan tarkoitukseen, silloin se on lannoitettu oikealla tavalla.

Myös kuorikkeet tulevat meillä Kekkilästä. Kuoriketta on nykyään saatavilla useissa eri väreissä. Hiekat ja kiviainekset ostamme Rudukselta. Kivetyksen kivet haemme asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Pihan perustaminen laatoitukset ja salaojat
Pihan rakentaminen, nurmikko ja väylät

Miten hoidetaan uutta juuri perustettua pihaa?

Kasveille saat yleensä jo suunnittelijalta hoito-ohjeet. Tärkeintä on saada piha lähtemään kasvuun eli saada kasvit ja nurmikko juurtumaan. Varsinkin siirtonurmikko vaatii ensimmäisinä viikkoina kastelua päivittäin, jos sää on kuuma ja kuiva. Ruoho ei saa päästä kuivumaan. Jatkossa säännöllinen hoitaminen, kuten nurmikon leikkaaminen, lannoittaminen ja rikkakasvien kitkeminen on tärkeää. Silloin saat suurimman hyödyn pihasi perustamistöistä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteydenottolomake, lähetä sähköpostia info tai soita 0400 424 043 (Kari Virtanen). Meiltä myös salaojaremontti ja muut palvelut.

Copyright © 2021 Martelius & Tytöt Oy

Ota yhteyttä