Ota yhteyttä
Tee pihan perustaminen yhdessä ammattilaisen kanssa

Piharakentaminen Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa

Piharakentaminen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla Martelius Oy:ltä. Laadukas piharakentaminen on ensiaskel kohti unelmiesi pihamaata. Oletko kenties rakentamassa uudiskohdetta tai saneeraamassa vanhaa? Oletko jo miettinyt millaisen pihan talosi ympärille rakennat? Pihan rakentaminen ja perustaminen on helpointa tehdä silloin, kun uutta kiinteistöä vasta rakennetaan tai jos vanhan talon ympärillä on vaikkapa tehty salaojitustöitä.

Martelius Oy hoitaa piharakentamisen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla ammattitaidolla. Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä paras ratkaisu piharakentamiseen!

Miten pihan rakentaminen tulisi tehdä?

Hyvä piha syntyy hyvän suunnitelman pohjalta. On tärkeää, että suunnitelmassa otetaan huomioon asukkaiden tarpeet ja valitaan sellaiset istutusalueet, joiden hoitaminen on mielekästä. Myös nurmialueen koko on hyvä miettiä etukäteen. Lisäksi valaistus voidaan suunnitella vastaamaan asukkaiden tarpeita.

Mikäli haluaa helppohoitoisen pihan, se voi koostua esimerkiksi kivi- ja terassirakennelmista sekä aikaa kestävistä perennaryhmistä. Toisille helppohoitoinen piha on tasainen nurmipiha. Kerro meille tarpeestasi, niin aletaan suunnittelemaan yhdessä piharakentamista!

Tarjoamme asiantuntevaa ja asiakkaan toiveet huomioon ottavaa piharakentamista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Millaiset ovat pihan perustamisen työvaiheet?

  • Ensin tarvitaan hyvä suunnitelma, joka sisältää valaistuksen
  • Pohjatyöt ja pihan perustamisen kaivuutyöt tulee tehdä huolella, silloin piha ja kivetykset kestävät Suomen sääoloissa
  • Sadevesien oikea ohjautuminen tontilla on huomioitava
  • Valaisinratkaisuiden kaapelointityöt ja valaisimien pystytys
  • Oikeanlainen maa-aines eri kohtiin; istutusmultaa istutusalueisiin ja nurmikkomultaa nurmikon pohjaksi
  • Kivetysten rakentaminen
  • Terassien rakentaminen
  • Aitojen rakentaminen
  • Istutusalueiden kasvien istuttaminen
  • Nurmikon kylvö tai siirtonurmen asentaminen
piharemontti
piharemontti

Koska on oikea aika remontoida vanhaa pihaa?

Pihaa kannattaa remontoida, jos kiinteistöön tehdään muitakin kaivuu- ja kunnostustöitä. Esimerkiksi salaojaurakan päätteeksi usein korjataan pihan kaatoja ja salaojituksia, jotta myös sadevedet saadaan ohjautumaan oikeaan suuntaan eli poispäin talosta. Piharakentamisessa on tärkeää huolehtia siitä, että pihan valumavedet ohjautuvat oikein, eivätkä jää seisomaan tontille.

Kaivuutöitä tehdessä on myös hyvä kiinnittää huomioita valaistukseen, koska valaisinkaapeleiden asennus on tässä vaiheessa helpointa. Varsinkaan vanhemmissa pihoissa valaistukseen ei yleensä ole kiinnitetty kovin paljon huomiota. Hyvä valaistus on kaunis ja lisää asukkaan turvallisuudentunnetta. Nykyiset valaisimet eivät vie sähköä yhtä paljon kuin vanhat ja lisäksi niihin voidaan liittää automatiikkaa.

Piharakentamisessa täytyy siis ottaa huomioon monta asiaa, ja ammattilaisen apu voi tulla tarpeeseen. Ole siis yhteydessä osaavaan henkilökuntaamme, niin autamme sinua pihan rakentamisessa. Martelius Oy tekee piharakentamista Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Uudenmaan alueella.

piharemontti

Piharakentaminen Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa laadukkailla tuotteilla

Me haluamme, että pihan perustamisen jälkeen kasvu lähtee nopeasti vauhtiin. Siksi suosimme suomalaisia taimia piharakentamisessa aina kun mahdollista. Ne kestävät paremmin meidän sääolojamme ja on jalostettu meidän tarpeisiimme. Mullan hankimme pääsääntöisesti Kekkilästä, sillä heillä joka erästä otetaan näytteet ja multa on mahdollisimman rikkaruohovapaata.

Tärkeää on valita oikea multa oikeaan tarkoitukseen, jotta se on lannoitettu oikealla tavalla. Myös kuorikkeet tulevat Kekkilästä. Kuoriketta on saatavilla eri väreissä. Hiekat ja kiviainekset ostamme Rudukselta. Kivetyksen kivet valikoidaan asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

piharemontti

Miten hoidetaan uutta juuri perustettua pihaa? 

Kasveille saat yleensä jo suunnittelijalta hoito-ohjeet. Tärkeintä on saada piha lähtemään kasvuun eli kasvit ja nurmikko juurtumaan. Varsinkin siirtonurmikko vaatii ensimmäisinä viikkoina kastelua päivittäin, jos sää on kuuma ja kuiva.

Ruoho ei saa päästä kuivumaan alkuviikkoina. Jatkossa säännöllinen hoitaminen eli nurmikon leikkaaminen, lannoittaminen ja rikkakasvien kitkeminen on tärkeää. Silloin saat suurimman hyödyn pihasi perustamistöistä. Pihan muokkaaminen tai piharakentaminen onnistuukin helpoiten ammattilaisen avulla. Marteliuksella on pitkä kokemus piharakentamisesta Helsingin, Espoon, Vantaan ja muun Uudenmaan alueella. Ole siis yhteydessä meihin!

piharemontti

Piharemontin hinta

Pihan perustamisen ja piharemontin hinta muodostuu suunnittelusta, tehtävistä töistä ja valituista materiaaleista ja kasveista. Esimerkiksi terassin teko on materiaaliltaan lähes tuplahintaista komposiittilaudasta kuin kyllästetystä laudasta. Tosin komposiitin huoltovapaus on aivan eri luokkaa. Jokainen piharakentamisen kohde tehdään erilaisilla menetelmillä ja tuotteilla, joten hintakin on aina hyvin erilainen.

Pyydä tarjous piharakentamisesta Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa

Oletko rakentamassa uudiskohdetta tai saneeraamassa vanhaa? Oletko jo miettinyt millaisen pihan talosi ympärille rakennat? Me autamme kaikissa tilanteissa! Teemme laadukasta piharakentamista Helsingissä, Vantaalla, Espoossa sekä muualla Uudellamaalla.

Täytä yhteydenottolomake, lähetä sähköpostia info@marteliusoy.fi tai soita 0400 424 043 (Kari Virtanen). Meiltä myös salaojaremontti ja muut palvelut.

Copyright © 2023 Martelius & Tytöt Oy