Tee pihan perustaminen yhdessä ammattilaisen kanssa

Pihan rakentaminen

Oletko rakentamassa uudiskohdetta tai saneeraamassa vanhaa? Oletko jo miettinyt millaisen pihan talosi ympärille rakennat? Pihan rakentaminen on helpointa tehdä silloin, kun uutta vasta rakennetaan tai jos vanhan talon ympärillä on vaikkapa tehty salaojitustöitä.

Miten pihan rakentaminen tulisi tehdä?

Hyvä piha syntyy hyvän suunnitelman pohjalta. Hyvä suunnitelma pihan perustamiseen on sellainen, jossa on otettu juuri teidän perheen tarpeet huomioon. Siinä on sellaiset istutusalueet, jollaisia juuri te haluatte hoitaa. Sen valaistus on suunniteltu teidän perheen tarpeiden mukaan. Ja siinä on niin paljon nurmialuetta, kun te haluatte hoitaa. Jos haluaa oikein helppohoitoisen pihan, koostuu se kivi- ja terassirakennelmista, sekä sellaisista perennaryhmistä, jotka kestävät aikaa. Joidenkin mielestä kaikkein helppohoitoisin piha on sellainen, jossa on vain nurmea, eikä mitään muuta hoidettavaa kasvillisuutta. Toisaalta kasvillisuus tuo pihaan syvyyttä ja vaihtelevia maisemia.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous »


Pihan rakentaminen laatoitukset

Millaiset ovat pihan perustamisen työvaiheet?

  • ensin tarvitaan hyvä suunnitelma, joka sisältää valaistuksen
  • pohjatyöt ja pihan perustamisen kaivuutyöt tulee tehdä huolella, silloin piha ja kivetykset kestävät Suomen sääoloissa mahdollisimman hyvin
  • sadevesien oikea ohjautuminen tontilla on huomioitava
  • valaisinratkaisuiden kaapelointityöt ja valaisimien pystytys
  • oikeanlainen maa-aines joka paikkaan; istutusmultaa istutusalueisiin ja nurmikkomultaa nurmikon pohjaksi
  • kivetysten rakentaminen
  • terassien rakentaminen
  • aitojen rakentaminen
  • istutusalueiden kasvien istuttaminen
  • nurmikon kylvö tai siirtonurmen asentaminen.

Pihan rakentaminen käynnissä

Pihan perustaminen

Millaisia tuotteita me käytämme

Me haluamme, että pihan perustamisen jälkeen kasvu lähtee nopeasti vauhtiin. Siksi suosimme suomalaisia taimia aina kun mahdollista. Suomalaiset taimet kestävät paremmin meidän sääolojamme ja on jalostettu meidän tarpeisiimme. Mullan hankimme pääsääntöisesti Kekkilästä, heillä joka erästä otetaan näytteet ja multa on mahdollisimman rikkaruohovapaata. Tärkeää on valita oikea multa oikeaan tarkoitukseen, silloin se on lannoitettu oikealla tavalla. Myös kuorikkeet tulevat meillä Kekkilästä, sitähän on nykyään saatavilla vaikka mitä värejä. Hiekat ja kiviainekset ostamme Rudukselta. Kivetyksen kivet haemme asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Pihan perustaminen laatoitukset ja salaojat
Pihan rakentaminen, nurmikko ja väylät

Miten hoidetaan uutta juuri perustettua pihaa

Kasveille saat yleensä jo suunnittelijalta hoito-ohjeet. Tärkeintä on saada piha lähtemään kasvuun eli kasvit juurtumaan ja nurmikko samoin. Varsinkin siirtonurmikko vaatii ensimmäisinä viikkoina kastelua päivittäin jos sää on kuuma ja kuiva. Ruoho ei saa päästä kuivumaan alkuviikkoina. Jatkossa säännöllinen hoitaminen, kuten nurmikon leikkaaminen, lannoittaminen ja rikkakasvien kitkeminen on tärkeää. Silloin saat suurimman hyödyn pihasi perustamistöistä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

Täytä yhteydenottolomake, lähetä sähköpostia info tai soita 0400 424 043/Kari Virtanen

Copyright © 2018 Martelius & Tytöt Oy

Ota yhteyttä